Gazisehir Gaziantep vann händelserik match mot Besiktas

Nykomlingen Gazisehir Gaziantep vann en händelserik match hemma mot Besiktas på lördagskvällen.

Redan efter fem minuter fick Besiktas mittbacken Domagoj Vida utvisad och straff emot sig. Patrick Twumasi klev fram och gjorde mål på straffsparken. Hans andra ligamål den här säsongen.

Gazisehir hade bud på fler mål i första halvleken och träffade bl.a. stolpen två gånger.

Hemmalaget gjorde istället 2-0 i 58:e minuten genom Güray Vural som även han gjorde sitt andra ligamål för säsongen.

I 75:e minuten blev både Kayode i Gazisehir och Mohamed Elneny som debuterade för Besiktas utvisade när spelarna rök ihop. Domaren delade först ut ett gult kort till Elneny för situationen. Men efter att ha använt sig av VAR blev det rött kort till båda spelarna.

När sedan Gazisehir gjorde 3-0 i 79:e minuten genom inhopparen Raman Chibsah trodde många att det var klart men Besiktas kom igen i matchen.

I 83:e minuten reducerade inhopparen Umut Nayir efter att ha varit inne på planen i 20 sekunder. Caner Erkin och Adem Ljajic stod för ett snyggt förarbete innan målet vilket var Umuts första i Besiktas-tröjan. En minut senare gjorde Besiktas ytterligare ett mål Atiba Hutchinson som gjorde debut för säsongen nickade in Ljajics hörna.

Nu blev det match igen och Besiktas jagade ett kvitteringsmål. Men det blev inga fler mål i matchen och när domaren hade blåst för slutsignalen efter 10 minuters tillägg i andra halvleken stod Gazisehir Gaziantep som segrare med 3-2.

Nykomlingen som inledde ligan med storförlust mot Fenerbahce har sedan dess två segrar och en oavgjord. Besiktas har inlett säsongen med en seger, en oavgjord och två förluster.

Närmast väntar Slovan Bratislava på bortaplan i Europa League för Besiktas.