Johan Elmander på besök hos Galatasaray inför derbyt

Galatasarays tidigare anfallare Johan Elmander är i Istanbul för att se derbyt mellan Galatasaray och Fenerbahce på lördagskvällen.

Elmander som spelade två säsonger i Galatasaray (2011-13) anlände till Istanbul i torsdags och då blev det givetvis ett besök på Florya (klubbens träningsanläggning) som ni kan se på bilderna här nedan. Fatih Terim var hans tränare under åren i Galatasaray och endast två spelare är kvar i klubben från den tiden, målvakten Fernando Muslera och mittfältaren Selcuk Inan. Elmander hälsade också på svenska landslagsspelaren Jimmy Durmaz.

Under sina två säsonger i Galatasaray vann han två raka ligaguld och en supercuptitel. Totalt blev det 61 matcher och 17 mål i Galatasarays tröja. Han spelade 12 derbymatcher mot Besiktas samt Fenerbahce och gjorde 5 mål. Elmander hade kontrakt med Galatasaray till 2014 men var utlånad till Norwich sista året på kontraktet.

På fredagskvällen intervjuade beIN Sports honom som ni kan se längre ned på sidan. Det är mycket prat om derbyn och Galatasarays nyförvärv inför säsongen. Intervjun är på engelska och med turkisk undertext.

På lördagskvällen kommer han att finnas på Türk Telekom stadion för att följa derbyt på plats.

***