Oavgjort i toppmatchen mellan Fenerbahce och Trabzonspor

Toppmatchen mellan Fenerbahce och Trabzonspor på söndagskvällen slutade oavgjord.

43 478 åskådare befann sig på Ülker stadion som fick bevittna ett Fenerbahce som inledde i rasande tempo och var också nära att ta ledningen redan efter 12 sekunder men Trabzonspors målvakt Ugurcan Cakir som stod för en bra insats på söndagskvällen räddade Vedat Muriqis avslut. Några minuter senare hamnade Tolga Cigerci i ett liknande läge men även den här gången räddade Ugurcan.

Fenerbahce hade ett bra tryck på Trabzonspors försvar de första 20 minuterna och tog också ledningen i 17:e minuten genom Garry Rodrigues efter fint samarbete med Max Kruse.

Trabzonspor kvitterade tio minuter senare genom Caleb Ekuban som nickade in Doni Avdijajs fina inlägg från högerkanten. Det var Ekubans femte mål i alla tävlingar den här säsongen. Efter kvitteringsmålet hade Trabzonspor en bra stund och skapade ett par målchanser. Innan halvtidsvilan var det återigen Fenerbahce som tog över taktpinnen och Garry Rodrigues hade ett par mållägen bl.a. träffade han stolpen.

Andra halvleken började som matchen startade och Fenerbahce skapade ett par målchanser genom Muriqi och Kruse men målvakt Ugurcan Cakir stod för en bra insats.

Under resten av matchen skapade båda lagen halvchanser men det blev inga fler mål i matchen som slutade 1-1.

Fenerbahce har inlett säsongen med 2 segrar samt 1 oavgjord och går in i landslagsuppehållet med 7 poäng medan Trabzonspor har 1 seger samt 2 oavgjorda och 5 poäng.