Trabzonspor förlänger kontraktet med mittfältare

Trabzonspor förlängde nyligen kontraktet med målvakten Ugurcan Cakir. Nu har klubben även förlängt kontraktet med mittfältaren Abdulkadir Parmak.

24-årige Abdulkadir är likt Ugurcan en egen produkt som har fått chansen i A-laget och gjort det bra. Men till skillnad mot Ugurcan som flyttade till Trabzon när han var 15 år är Abdulkadir född och uppvuxen i staden precis som Yusuf Yazici och Abdülkadir Ömur.

Efter att ha spelat för stadens mindre klubbar skrev han sitt första kontrakt med Trabzonspor som 17-åring. Abdulkadir har varit utlånad till olika klubbar och det är först det senaste året som han har tagit en fast plats i Trabzonspors A-lag. Han blev också nyligen för första gången uttagen i Turkiets landslag och fick göra sin debut i storsegern mot Moldavien i EM-kvalet tidigare i september.

Abdulkadir Parmaks gamla kontrakt med Trabzonspor skulle ha gått ut efter säsongen. Nu har han skrivit på ett fyraårskontrakt med option på ytterligare ett år värt:

Säsongen 2019/20: 2,6 miljoner TL
Säsongen 2020/21: 2,990 miljoner TL
Säsongen 2021/22: 3,438,5 miljoner TL
Säsongen 2022/23: 3,954 miljoner TL
Säsongen 2023/24: 4,547 miljoner TL.