VIDEO: Ankaragücü vann huvudstadsderbyt mot Genclerbirligi

Ankaragücü vann huvudstadsderbyt under söndagseftermiddagen mot Genclerbirligi.

Det var det första derbyt mellan klubbarna i Süper Lig på över ju år.

Innan dess var det senaste derbyt i januari 2012. Den säsongen åkte Ankaragücü ut ur Süper Lig och har varit nere i tredjeligan på sin väg tillbaka till högstaligan. När klubben förra säsongen gjorde comeback i Süper Lig efter sex år åkte Genclerbirligi ut ur ligan.

Derbyt spelades på nybyggda Eryaman stadion med en publikkapacitet på 20 000 åskådare men det var halvtomma läktare under matchen. Delar av Ankaragücüs supportrar bojkottar matcherna som en protest mot klubbens ledning och Genclerbirligi har ingen större supporterskara.

I matchen var det Ankaragücü som tog ledningen i 56:e minuten efter ett självmål av Daniel Candeias. Ilhan Parlak avslutade en hörna som målvakten Ertac Özbir räddade, Michal Pazdan var framme på returen innan Candeias gjorde självmål när han försökte rensa undan bollen på mållinjen.

I 68:e minuten utökade Ankaragücü sin ledning genom Ilhan Parlak som sköt in en målvaktsretur. Först vinkade linjedomaren av för offside men efter VAR godkändes målet.

I 75:e minuten reducerade Genclerbirligi efter ett självmål av målvakten Korcan Celikay. Mittbacken Zargo Toure sköt ett skott som träffade Ante Kulusic och ändrade riktning. Bollen tog i stolpen och sedan på Korcan innan den gick in i mål.

Det blev inga fler mål i matchen och Ankaragücü vann derbyt med 2-1.

Ankaragücü vann igen efter två raka förluster och har 8 poäng tillsammans med fyra andra klubbar efter sex omgångar. Nykomlingen Genclerbirligi väntar fortfarande på sin första seger och har bara 2 poäng så här långt. Efter två oavgjorda matcher blev det förlust igen.

Mattias Bjärsmyr fanns med i Genclerbirligis matchtrupp men fick ingen speltid.