VIDEO: Istanbul Basaksehir utklassade Caykur Rizespor

Istanbul Basaksehir inledde sjätte omgången i turkiska ligan med att utklassa Caykur Rizespor på hemmaplan.

Inför matchen hade Basaksehir gjort 5 mål på 5 matcher och Caykur Rizespor släppt in 4 mål på 5 matcher. Matchen slutade 5-0 till Basaksehir och klubbarna fördubblade sina antal gjorda mål samt antal insläppta mål.

Stor segerregissör i hemmalaget blev nyförvärvet Danijel Aleksic som gjorde 2 mål och 1 assist.

Aleksic gjorde 1-0 i 18:e minuten efter att ha blivit framspelad av Edin Visca. I 33:e minuten nickade han fint ner till Fredrik Gulbrandsen som gjorde 2-0 vilket blev halvtidsresultatet. I 73:e minuten kom 3-0 genom Aleksic efter VAR. Enzo Crivelli nickade in 4-0 i 87:e minuten efter fint inlägg av inhopparen Eljero Elia och Irfan Can Kahveci fastställde slutresultatet till 5-0 med ett kanonskott utanför straffområdet.

Basaksehir som inledde ligaspelet med två raka förluster har två segrar samt två oavgjorda på sina fyra senaste ligamatcher och Rizespor som inledde ligaspelet med två raka segrar har två oavgjorda samt två förluster på sina fyra senaste ligamatcher.

Moestafa El Kabir i Rizespor är fortsatt skadad efter att ha brutit vadbenet i andra omgången.