VIDEO: Mållöst derby mellan Galatasaray och Fenerbahce

Lördagens storderby i turkiska ligan mellan Galatasaray och Fenerbahce slutade mållös.

51 663 åskådare befann sig på Türk Telekom stadion på lördagskvällen vilket var ett nytt publikrekord på arenan.

Galatasarays startelva: Fernando Muslera, Mariano, Christian Luyindama, Marcao, Yuto Nagatomo, Steven N’Zonzi, Mario Lemina, Sofiane Feghouli, Younes Belhanda, Ryan Babel, Falcao

Fenerbahces startelva: Altay Bayindir, Mauricio Isla, Zanka, Jailson, Nabil Dirar, Emre Belözoglu, Luiz Gustavo, Ozan Tufan, Tolga Cigerci, Max Kruse, Vedat Muriqi

***

Galatasaray skapade matchens bästa målchanser i första halvleken och det var genom Mario Lemina två gånger om men Fenerbahces målvakt Altay Bayindir gjorde bra räddningar på båda skotten. Även Yuto Nagatomo var framme i straffområdet men fick ingen ordentlig träff på bollen som hamnade hos Altay.

Fenerbahces bästa målchans kom i slutet av första halvleken efter att Vedat Muriqi snyggt spelat till Tolga Cigerci vars skott gick precis utanför stolpen.

I den andra halvleken blev det inte lika bra spel som i den första. Galatasaray fick ett mål genom Falcao bortdömt för offside och när Galatasaray ville ha straffspark efter att Luiz Gustavo fällt Mario Lemina dömdes det istället frispark till Fenerbahce i en tidigare situation efter att domaren Cüneyt Cakir använt sig av VAR.

I slutet av matchen fick Fenerbahce ett bra frisparksläge som lagkaptenen Emre Belözoglu sköt högt över och sedan nickade Max Kruse bollen förbi en utrusande Fernando Muslera men nicken hade ingen fart och Christian Luyindama kunde enkelt ta hand om bollen framför målet.

Efter sex minuters tillägg blåste domaren av matchen som slutade mållös.

Det oavgjorda resultatet var femte matchen (alla i ligan) i rad som slutade oavgjord mellan klubbarna. Tre av matcherna har slutat mållös.

Fenerbahce gick upp på 11 poäng och ligger tre poäng bakom ledaren Alanyaspor. Galatasaray som inte har förlorat sedan ligapremiären (2 segrar samt 3 oavgjorda) har 9 poäng och ligger på femteplats i tabellen.

Jimmy Durmaz fanns med i Galatasarays matchtrupp men fick ingen speltid.