VIDEO: Trabzonspor vann stort mot Besiktas på hemmaplan

Trabzonspor är på segerspåret igen efter att ha vunnit stort mot Besiktas på hemmaplan.

Det var två lag i dålig form som möttes på söndagskvällen. Trabzonspor hade inte vunnit på fem matcher (tre oavgjorda samt två förluster) och Besiktas hade inte vunnit på fyra matcher (två oavgjorda samt två förluster).

Trabzonspor tog ledningen i matchen i 31:a minuten när Dorukhan Toköz nickade in Jose Sosas frispark i eget mål. Och det var Sosa som tidigare har spelat två säsonger i Besiktas som utökade hemmalagets ledning i 40:e minuten genom ett skott som styrdes in i mål av Besiktas’ försvararen Necip Uysal.

Alexander Sörloth gjorde Trabzonspors tredje mål i 64:e minuten efter assist av Anthony Nwakaeme innan Besiktas’ reducerade genom inhopparen Güven Yalcin i 79:e minuten. Sörloth gjorde tredje ligamålet för säsongen och Güven sin andra ligamål.

Nwakaeme fastställde sedan slutresultatet till 4-1 i 88:e minuten. Målvakten Ugurcan Cakir stod för assisten när Nwakaeme från egen planhalva avancerade mot Besiktas’ mål och sköt in bollen.

Trabzonspors stjärnvärvning Daniel Sturridge blev inbytt i slutet av matchen och sköt en frispark på tilläggstid som hans tidigare lagkamrat i Liverpool, Loris Karius räddade.

Trabzonspor som har 9 poäng efter sex omgångar avancerade från fjortonde till fjärdeplats i tabellen och har fem poäng upp till Alanyaspor på förstaplats. Besiktas som har 5 poäng ligger på nedflyttningsplats och har gjort sin sämsta ligastart på mycket länge.