VIDEO: Vedat Muriqi matchhjälte för Fenerbahce mot Ankaragücü

Fenerbahce besegrade Ankaragücü på hemmaplan under lördagskvällen efter att Vedat Muriqi avgjort.

Ankaragücü tog ledningen i 16:e minuten genom Dever Orgill efter misstag av mittbacken Adil Rami som gjorde debut i Fenerbahce. Rami felpassade till Ankaragücüs lagkapten Sedat Agcay som spelade bollen till snabbe Orgill som inte hade några problem att sätta bollen i nät.

Kvitteringen kom bara några minuter senare när Mathias “Zanka” Jörgensen gjorde mål efter hörna.

I den andra halvleken tryckte Fenerbahce på framåt samtidigt som Ankaragücü satsade på kontringar. Fenerbahce hade ett par mål chanser men målvakten Korcan Celikay i Ankaragücüs mål stod för bra räddningar på Max Kruse och Tolga Cigercis avslut.

Fenerbahces segermål kom i 73:e minuten genom Vedat Muriqi som gjorde sitt tredje ligamål för säsongen. Emre Belözoglu och Kruse stod för ett mycket fint förarbete till målet.

Ankaragücüs hade bud på kvitteringsmål i matchens slutminuter. Först genom Orgill men Ozan Tufan stod för en viktig brytning och sedan genom Hector Canteros som tvingade Fenerbahces målvakt till en svettig räddning.

Det blev inga fler mål i matchen och Fenerbahce vann med 2-1. Klubben är på vinnarspåret igen efter två matcher utan seger. Tre poängen innebar en andraplats bakom serieledaren Alanyaspor. Ankaragücü förlorade sin andra raka ligamatch och har efter fem spelade omgångar, en seger, två oavgjorda samt två förluster.