Cenk Tosun med assist när Everton gick vidare i ligacupen

Cenk Tosun gjorde assist när Everton gick vidare i ligacupen.

Turkiets bästa målskytt i EM-kvalet, Cenk Tosun har inte fått mycket speltid i Everton under sin tredje säsong i klubben. Fram till tisdagen hade det bara blivit ett inhopp i Premier League och ett inhopp i ligacupen.

På tisdagskvällen blev det ännu ett inhopp i ligacupen när Everton slog ut Watford. Cenk blev inbytt i 80:e minuten och spelade fram Richarlison som gjorde 2-0 till Everton på tilläggstid vilket blev slutresultatet.

Cenk har gjort två assist på två ligacupmatcher den här säsongen. Båda som inhoppare. Han gjorde 5 mål på 15 matcher i Premier League under sin debutsäsong i Everton och följde upp det med 3 mål samt 3 assist på 25 matcher under andra säsongen.

Cenk blev tidernas dyraste värvning från Süper Lig när han gick till Everton i januari 2018. Kontraktet med den engelska klubben går ut i juni 2022.

Det har varit rykten i medierna om att Besiktas ska försöka låna sin gamle anfallare när transferfönstret öppnar i januari.

***