Champions League: Galatasaray – Paris SG

Galatasaray möter Paris SG på hemmaplan i sin andra match i Champions League den här säsongen.

Galatasaray spelade 0-0 på bortaplan mot Club Brügge i första matchen och Paris SG besegrade Real Madrid med 3-0 på hemmaplan i första matchen.

Galatasarays trupp till Champions League kan ni se här. I den saknas bl.a. Jimmy Durmaz som inte har blivit registrerad för spel i turneringen. Inför mötet med Paris SG är mittfältaren Mario Lemina skadad och han kommer därmed missa matchen.

Paris SG har rest till Istanbul med följande trupp. Fem spelare saknas i truppen bl.a. Neymar som är avstängd och Edinson Cavani som är skadad.

Galatasaray spelade senast 0-0 mot ärkerivalerna Fenerbahce och har inlett den här säsongen med 2 segrar, 3 oavgjorda och 1 förlust med målskillnaden 6-6 efter sex omgångar i ligan. Lagets tre senaste matcher har slutat oavgjord. Paris SG har spelat åtta omgångar i franska ligan med utgången sex segrar och två förluster. Målskillnaden är 13-4. Med det ligger laget etta i tabellen två poäng före Angers och Nantes.

Galatasaray jagar sin hundrade seger i Europa-spelet. Klubben har tidigare spelat 280 matcher i Europa med utgången 99 segrar, 74 oavgjorda och 107 förluster med målskillnaden 376-414.

I Galatasarays trupp finns åtta spelare som tidigare i sin karriär har spelat i Frankrike. Mariano (Bordeaux), Jean Michael Seri (Nice), Younes Belhanda (Montpellier), Mario Lemina (Lorient/Olympique Marseille), Jimmy Durmaz (Toulouse), Sofiane Feghouli (Grenoble), Steven Nzonzi (Amiens) och Falcao (Monaco).

***

Galatasaray mot Paris SG startar 21.00 svensk tid och domaren är Szymon Marciniak (Polen).

Matchen direktsänds på beIN Sports 1  i Turkiet och på TV 6 i Sverige.