Inför EM-kvalet: Dorukhan Toköz långtidsskadad – borta flera månader

Besiktas’ mittfältare Dorukhan Toköz drabbades av allvarlig knäskada i matchen mot Alanyaspor under söndagen.

Dorukhan, 23 år som har varit given i turkiska landslaget de senaste uttagningarna fick spela högerback i söndagens match mot Alanyaspor och i 73:e minuten blev han utbytt efter att ha drabbats av allvarlig knäskada.

Han blev opererad under måndagen och beräknas nu vara borta från spel i flera månader.

Dorukhan flyttade till Besiktas inför säsongen 2018/19 och blev under säsongen uttagen i landslaget för första gången. Det har blivit 6 landskamper och 1 mål. Målet gjorde han i EM-kvalmatchen mot Island på bortaplan som Turkiet förlorade med 1-2.

Dorukhan blev nyligen uttagen i Turkiets trupp inför EM-kvalmatcherna mot Albanien och Frankrike men tvingas nu tacka nej.