EM-kval: Turkiet – Albanien

Turkiet möter Albanien i EM-kvalet på fredagskvällen.

Det kommer att vara fullsatta läktare på Ülker stadion (Sükrü Saracoglu stadion) på fredagskvällen. Det är den första landskampen på arenan på nästan fem år. Senast Turkiet spelade en landskamp där var 12:e november mot Brasilien.

Till skillnad mot förra landslagssamlingen i september inför EM-kvalmatcherna mot Andorra och Moldavien då Turkiet stördes av skador på flera spelare har träningarna inför matcherna mot Albanien och Frankrike varit skadefri. Alla spelare som blev uttagna i landslagstruppen förutom Dorukhan Toköz som skadade sig i Besiktas’ senaste ligamatch är redo för spel. Landslagstruppen ser ni här.

Turkiet toppar Grupp H på samma poäng (15) som Frankrike. Island är tre poäng bakom på tredjeplatsen och Albanien är på fjärdeplats med nio poäng.

På fredagskvällen spelas följande matcher i gruppen: Turkiet – Albanien, Island – Frankrike och Andorra – Moldavien. På måndagen spelas följande matcher i gruppen: Frankrike – Turkiet, Island – Andorra och Moldavien – Albanien.

Tre poäng mot Albanien är mycket viktig för Turkiets del inför fortsättningen i EM-kvalet där ettan och tvåan går till EM. Inga playoff-platser kommer att delas ut till länderna som slutar på tredjeplats i det här kvalspelet.

Läs gärna analysen utgångsläget för Turkiet i EM-kvalet på länktipset nedan.

***

Förbundskapten Senol Günes förväntas start med följande spelare: Mert Günok, Umut Meras, Caglar Söyüncü, Merih Demiral, Zeki Celik, Emre Belözoglu, Mahmut Tekdemir, Irfan Can Kahveci, Hakan Calhanoglu, Cenk Tosun och Burak Yilmaz.

Mahmut och Burak gör comeback i landslaget efter att ha missat förra landslagssamlingen pga skador.

***

Avspark 20.45 (svensk tid)

Matchen sänds på TRT 1 i Turkiet och C More i Sverige.

Domaren hetern Ovidju Hategan och kommer från Rumänien.

Analys: Utgångsläge för Turkiets landslag för EM 2020