Erkan Zengin blir spelande tränare i Fatih Karagümrük

Fatih Karagümrük i andraligan har utsett lagkaptenen Erkan Zengin till spelande tränare.

Erkan som är 34 år gammal värvades till Fatih Karagümrük som då spelade i tredjeligan inför säsongen 2018/19. Han gjorde 17 mål på 34 matcher och var högst delaktig när klubben avancerade i seriesystemet.

Fatih Karagümrük har som nykomling inlett säsongen i TFF 1. Lig på ett bra sätt. Efter sju omgångar ligger klubben på femteplatsen (playoff till Süper Lig) med 12 poäng och har bara två poäng upp till andraplatsen. De två förstaplatserna i andraligan ger direkt uppflyttning till högstaligan.

Erkan har gjort 2 mål och 2 assist på 6 ligamatcher. I senaste matchen innan landslagsuppehållet gjorde han två mål och en assist i segern mot hans gamla klubb Eskisehirspor. Se och läs mer om det här.

Hans assisterande tränare i Fatih Karagümrük blir Senol Can och Mustafa Özer. Senol är en tidigare mittback som spelade för klubben säsongen 2018/19. Han har under sin karriär spelat 230 matcher i Süper Lig, mestadels för Gaziantepspor. Mustafa spelade i Süper Lig under 1990-talet och tillhörde bl.a. Fenerbahce under en kort tid. Efter spelarkarriären har han varit tränare för flera klubbar i lägre divisionerna. 2016 fick han Fair Play-pris av UEFA då han var tränare för Turkiet i organisationens amatörturnering för regioner. Nihat Yüksel fortsätter som målvaktstränare.

I Fatih Karagümrük spelar Mervan Celik, Stefan Silva och Alagie Sosseh.

Klubbens mål är att ta sig upp till Süper Lig redan den här säsongen.