Fenerbahce vidare i cupen

Fenerbahce tog sig vidare i cupen efter att ha besegrat Tarsus Idman Yurdu med 3-1 på bortaplan.

Tränaren Ersun Yanal roterade rejält i laget och i startelvan jämfört mot senaste ligamatchen fanns bara målvakten Altay Bayindir samt ytterbacken Mauricio Isla med.

För motståndet stod Tarsus Idman Yurdu som håller till i tredjeligan (TFF 2. Lig). Matchen spelades på relativt nybyggda Mersin Arena som invigdes sommaren 2013.

Fenerbahce tog ledningen i 16:e minuten genom mittbacken Sadik Ciftpintar som nickade in Deniz Türüc hörna. Deniz själv gjorde sedan 2-0 i 29:e minuten. Tarsus Idman Yurdu reducerade i 53:e minuten genom Cagri Yagiz Yazak innan Tolgay Arslan fastställde slutresultatet i 70:e minuten.

Fenerbahce som vann sin tredje raka tävlingsmatch är därmed klara för femte omgången i turkiska cupen dit Galatasaray, Istanbul Basaksehir, Besiktas, Trabzonspor och Yeni Malatyaspor redan är kvalificerade efter förra årets sluttabell i Süper Lig.

***