Förbundskaptenen Senol Günes om Suat Serdar: “Vi träffade honom”

Förbundskapten Senol Günes har uttalat sig om Schalke 04’s mittfältare Suat Serdar som nyligen blev uttagen i Tysklands landslag.

Det var under en presskonferens i måndags inför EM-kvalmatcherna mot Albanien och Frankrike som Senol Günes fick frågan om Suat Serdar.

Vi träffade både honom själv och hans familj. Jag gick på Schalke 04’s matcher för hans skull. Han var positiv till spel i Turkiets landslag. Vi väntade på hans dokument men de kom aldrig. Det sades att han inte skulle bli uttagen i Tysklands landslag men Suat förberedde sig troligen för det. Det är inte Turkiets fel då han förmodligen hade Turkiet som ett andraval. Det får bli en lärdom för framtiden. Det här landslaget ska bli ett landslag som alla ska älska att komma och spela för.”

Suat är en 22-årig centralmittfältare som inledde sin karriär i Mainz 05 där han spelade från barnsben till sin debut i A-laget. Inför säsongen 2018/19 värvades han till Schalke 04 för 10,5 miljoner Euro. Där har han varit given i A-laget sedan dess. Under första säsongen blev det 26 matcher i Bundesliga och under den pågående säsongen har han spelat 5 ligamatcher och gjort tre mål.

Suat har spelat för Tysklands U16, U17, U18, U19, U20 och U21-landslag. Under sommaren 2019 var han med i Tysklands U21-landslag som kom tvåa i U21-EM efter finalförlust mot Spanien.

I Schalke 04 är han lagkamrat med bl.a. landslagsspelaren Ozan Kabak, U21-landslagsspelaren Ahmed Kutucu och Levent Mercan, som inte har spelat för något landslag ännu.

I Tysklands senaste landslagstrupp finns även Emre Can och Ilkay Gündogan.

***

I augusti förra året skrev vi en artikel om Suat Serdar som då inte hade bestämt sig om det skulle bli spel i Turkiet eller Tyskland som ni kan läsa på länktipset här nedan.

Suat Serdar: ”Har inte bestämt om det blir Turkiet eller Tyskland”