Frankrike 1-1 Turkiet

Turkiet fick med sig en poäng borta mot Frankrike i EM-kvalet sedan inhopparen Kaan Ayhan kvitterat i 82:a minuten.

Över 30 000 turkiska supportrar fanns på plats på Stade de France på måndagskvällen för att heja fram landslaget.

Frankrike inledde matchen bäst och skapade flera målchanser i första halvleken men landslagsmålvakten Mert Günok stod för en bra insats och gjorde ett par bra räddningar.

Inför den andra halvleken gjorde förbundskaptenen Senol Günes ett byte när Okay Yokuslu gick ut och Hakan Calhanoglu byttes in. Ett byte som stärkte Turkiet spel.

Innan Frankrikes ledningsmål spelade Hakan fram Burak Yilmaz till ett bra läge där avslutet gick högt över mål. Frankrike tog ledningen i matchen i 76:e minuten genom inhopparen Olivier Giroud som nickade in en hörna. Men det var Turkiet som skulle få det sista ordet och det var inhopparna som låg bakom det. Hakan slog en frispark som Kaan Ayhan som ersatte skadade Zeki Celik tidigt i andra halvleken nickade i mål. Kaan gjorde även mål mot Frankrike i segern på hemmaplan.

1-1 blev slutresultatet vilket var ett mycket bra resultat för Turkiet som fortfarande toppar sin tabell i EM-kvalet.

I gruppens övriga resultat besegrade Island, Andorra på hemmaplan med 2-0 och Albanien slog Moldavien på bortaplan med 4-0.

De två bästa länderna ur varje grupp går till EM och inbördes möten räknas om två länder hamnar på samma poäng.

Poängen borta mot Frankrike innebär att det räcker med minst oavgjord för Turkiet i nästa match mot Island för att säkra avancemang till EM 2020. Turkiet har också råd att förlora matchen mot Island då Andorra väntar i sista omgången där det bör bli tre poäng.

Tabell

  1. Turkiet, 19 poäng
  2. Frankrike, 19 poäng
  3. Island, 15 poäng
  4. Albanien, 12 poäng
  5. Andorra, 3 poäng
  6. Moldavien, 3 poäng

Omgång 9:
Turkiet – Island
Frankrike – Moldavien
Albanien – Andorra

Omgång 10:
Andorra – Turkiet
Albanien – Frankrike
Moldavien – Island

***