Galatasaray vann efter klassmål av Andone och Babel

Florin Andone och Ryan Babel stod för varsitt klassmål när Galatasaray besegrade Sivasspor med 3-2 när ligan startade om igen efter landslagsuppehållet.

Galatasaray kom till spel utan Mario Lemina och Falcao som saknades pga skador samt Sofiane Feghouli som ännu inte hade återhämtat sig efter att ha varit iväg på spel med Algeriets landslag. Jimmy Durmaz fanns med i matchtruppen men fick ingen speltid. I Galatasaray spelade fyra turkiska spelare med från start: Emre Tasdemir, Sener Özbayrakli, Ömer Bayram och Emre Mor.

Galatasaray tog ledningen i 21:a minuten genom Andone som avslutade precis utanför straffområdet. Det var hans första mål i klubben. Innan Galatasarays ledningsmål hade Sivasspor mycket väl kunnat ta ledningen. Laget hade två bra lägen som Fernando Muslera räddade och en boll i stolpen. Dessa chanser kan ni se här då de saknas i videoklippet nedan.

Den rumänske landslagsanfallaren Andone som är på lån från Brighton under säsongen gjorde ytterligare ett mål innan första halvleken var över. I den 42:a minuten satte han en straffspark.

I början av andra halvleken fick Sivasspor mittfältaren Issac Cofie utvisad efter två gula kort. Trots en spelare mindre fortsatte Sivasspor att gå till anfall och reducerade också genom inhopparen Arouna Kone i 69:e minuten. Men bara fem minuter senare utökade Ryan Babel Galatasarays ledning igen genom att göra ett klassmål. Det var Babels tredje ligamål den här säsongen. Hans målgest visade vad han tyckte om den senaste tidens kritik han har fått utstå.

Sivasspor reducerade igen till 2-3 genom ytterligare en inhoppare Erdogan Yesilyurt som hade varit på plan i bara två minuter men kom inte närmare än så. På tilläggstid hade Sivasspor ett jätteläge att kvittera när Erdogan tog sig fram på vänsterkanten och spelade bollen till en annan inhoppare Armin Djerlek som sköt över. Även den chansen kan ni se på länktipset ovan.

Galatasaray vann igen efter tre raka oavgjorda matcher och tog sig upp på andraplats i tabellen med 13 poäng en poäng bakom ledaren Alanyaspor medan Sivasspor förlorade igen efter fyra matcher (två segrar och två oavgjorda). Laget skuggar Galatasaray i tabellen med 12 poäng på tredjeplats.

***