Istanbul Basaksehir 2-2 Trabzonspor: Alexander Sörloth kvitterade i 96:e minuten!

Trabzonspor fick med sig en poäng från bortamatchen mot Istanbul Basaksehir sedan Alexander Sörloth kvitterat i 96:e minuten.

Med tre raka segrar inför avspark var det ligans två formstarkaste lag som möttes på Basaksehir Fatih Terim stadion på måndagskvällen för att avsluta nionde omgången i Süper Lig.

Första halvleken slutade mållös men det saknades inte chanser åt båda hållen. Hemmalagets bästa chans hade Irfan Can Kahveci när han kom fri mot målvakten Ugurcan Cakir som stod för en bra räddning. Bortalagets bästa chans var en trippelchans där målvakten Mert Günok stod för dubbla räddningar innan Basaksehir-försvaret kunde rensa undan bollen från mållinjen.

Trabzonspor tog ledningen i 60:e minuten genom Daniel Sturridge på straffspark och efter målet firade han som vanligt med sin dansgest. Sturridge gjorde mål för andra ligamatchen i rad och har gjort två mål samt två assist på de tre senaste ligamatcherna. En liten stund senare fick Basaksehir straffspark som Edin Visca gjorde mål på. Det var Viscas tredje ligamål för säsongen och han har även gjort tre målgivande passningar.

Basaksehir vände matchen i 78:e minuten när Martin Skrtel gjorde mål på en retur efter att Robinho skjutit utanför straffområdet. Men det var Trabzonspor som skulle få sista ordet i matchen när Alexander Sörloth nickade in Yusuf Saris hörna i 96:e minuten. Det var Sörloths sjätte ligamål den här säsongen. Utöver målen har han även gjort tre assist och totalt har det blivit åtta mål samt tre assist på sexton tävlingsmatcher för den norske landslagsanfallaren den här säsongen.

Basaksehir inledde ligaspelet med två raka förluster. Sedan dess har det blivit fyra segrar och tre oavgjorda. Laget har 15 poäng och ligger på sjätteplats i tabellen. Trabzonspor ligger på fjärdeplats i tabellen med 16 poäng.

***