Mållöst för Besiktas i huvudstaden

Besiktas spelade 0-0 på bortaplan mot Ankaragücü på lördagskvällen.

Besiktas har stora skadeproblem i laget just nu och kom till spel utan mittbacken Victor Ruiz, högerbacken Gökhan Gönül, centrala mittfältarna Dorukhan Toköz och Oguzhan Özyakup samt yttermittfältaren Kevin N’Koudou. Fem spelare som har fått mycket speltid i inledningen av säsongen.

Om det inte var nog med skador fick lagkaptenen Burak Yilmaz lämna matchen i andra halvleken pga skada. Burak kom nyligen tillbaka efter en lång skadefrånvaro på fyra månader.

Trots chanser att avgöra matchen framförallt i andra halvleken fick Besiktas’ inte hål på Ankaragücü där målvakten Korcan Celikay tillsammans med backlinjen Thiago Pinto, Michal Pazdan, Ante Kulusic och Stelios Kitsou stod för en bra insats.

Matchens bästa chans hade Besiktas’ lån från Sporting Lissabon, Abdoulay Diaby som kunde ha avgjort i 86:e minuten men fick ingen bra träff när han skulle avsluta.

I Ankaragücü blev 38-årige lagkaptenen Sedat Agcay utvisad i 76:e minuten efter två gula kort när han skulle bli utbytt. Båda varningarna delades ut inom loppet av någon minut och var troligen för maskning alternativt någon han sa till domaren. Istället för att genomföra ett byte fick Ankaragücü avsluta matchen med en spelare mindre.

Det oavgjorda resultatet för Besiktas innebär att klubben bara har en seger på de åtta senaste tävlingsmatcherna och i ligan har det bara blivit två segrar efter åtta omgångar hittills. Med 9 poäng ligger laget på nedre halvan av tabellen. Ankaragücü har också 9 poäng men sämre målskillnad.

***