Mesut Özil uttalar sig om framtiden

Det ryktas väldigt mycket om Mesut Özils framtid.

Den 31-årige playmakern kopplas ständigt ihop med en flytt ifrån Arsenal och inte minst med en flytt till Fenerbahce, av såväl engelska medier och turkiska medier.

Det är ingen hemlighet heller längre att Fenerbahce är intresserade av Mesut Özil samtidigt som han har själv öppnat upp för att spela i Turkiet i framtiden. Özil som har varit i Arsenal sedan 2013, dit han kom från Real Madrid, har spelat över 230 matcher för klubben men sedan Unai Emery tog över laget har Özil spelat mindre och även varit skadad en hel del vilket har hållit honom utanför truppen och framförallt startelvan. Den spanske tränaren har inte heller gett Özil några garantier om framtiden men Özil själv är besluten om att fortsätta sin karriär i Arsenal:

– Nej, jag har ett kontrakt till sommaren 2021 och jag kommer att stanna kontraktet ut. När jag skrev på för klubben det nya avtalet med klubben så tänkte jag igenom det väldigt noggrant och sade att det var ett av de största besluten i min fotbollskarriär. Jag ville inte bara stanna för ett eller två år till, jag bestämde mig för att ha min framtid i Arsenal och klubben ville det samma. Du kan gå igenom tuffa situationer som dessa men det är ingen anledning till att springa iväg och det tänker jag inte göra. Jag här till åtminstone 2021, säger Mesut Özil i en intervju med The Athletic. 

– Jag sa att Arsene Wenger hade en stor roll i att jag skrev på för Arsenal, och det hade han, men jag skrev på för klubben. Även när Arsene sade att han lämnade så ville jag stanna här eftersom jag älskar att spela för Arsenal. Jag har alltid vetat vad vi kan göra tillsammans och tillsammans har vi levererat. Den senaste tiden har mycket hänt och det har varit svårt och mycket har förändrats men jag är stolt över att vara en Arsenal-spelare, en supporter av klubben och jag är glad här. När folk ser mig på gatan så säger jag alltid att ‘det här är mitt hem. Jag går ingenstans’, fortsätter Özil.

Med andra ord, om Özil själv får bestämma så blir det ingen flytt till Fenerbahce eller till någon annan klubb den närmsta tiden.