Nykomlingen sparkade tränaren – Mehmet Özdilek tar över

Nykomlingen Denizlispor sparkade tränaren Yücel Ildiz. Nu tar Besiktas-legendaren Mehmet Özdilek över tränarjobbet.

Yücel Ildiz tog över tränarjobbet i Denizlispor i oktober 2018 och under hans första säsong blev klubben klara för en återkomst till Süper Lig efter nio år.

Comebacken i högsta ligan började med två raka segrar, bl.a. seger i ligapremiären mot Galatasaray med 2-0 men i de fem senaste ligamatcherna har det blivit två oavgjorda och tre förluster med målskillnaden 2-8. Den negativa trenden fick klubbledningen i klubben att gå skilda vägar med Yücel Ildiz.

Ny tränare i klubben är Mehmet Özdilek (tvåa från höger på bilden) som var en stor fotbollsspelare i Besiktas under sin aktiva karriär. Han kallades för ”Sifo Mehmet” efter belgiska fotbollsspelaren Enzo Scifo och gjorde 109 mål på 322 ligamatcher för Besiktas. Han vann bl.a. skytteligan som offensiv mittfältare två gånger och blev ligamästare fyra gånger med Besiktas. Det blev även fyra cuptitlar och fyra supercuptitlar.

Som tränare har det inte gått lika bra för Mehmet Özdilek som tidigare har varit tränare för Malatyaspor, Sariyer, Antalyaspor, Genclerbirligi (två sejourer), Caykur Rizespor, Kayseri Erciyesspor, Konyaspor och senast i B.B. Erzurumspor som åkte ur Süper Lig förra säsongen. Han lämnade dock klubben med tio omgångar kvar att spela. Han har också varit assisterande förbundskapten i landslaget i två omgångar.

Kontraktet med Denizlispor sträcker sig över säsongen.