Samet Aybaba ny tränare i Kayserispor

Kayserispor blev den första klubben i Süper Lig att byta tränare den här säsongen.

Den tidigare tränaren Hikmet Karaman avgick tidigare i veckan efter att ha förlorat med 0-4 på bortaplan mot Göztepe i den senaste ligamatchen. Kayserispor har fått en dålig start på säsongen med tre oavgjorda och fyra förluster med sju omgångar.

I samma veva som Hikmet Karaman avgick som tränare lämnade även Erol Bedir presidentposten i klubben.

Ny tränare i klubben blir Samet Aybaba som har skrivit på ett kontrakt för resten av säsongen. Han har tidigare varit tränare i klubben i två sejourer, från januari 1993 till juni 1994 och januari 1996 till juni 1997.

Utöver det tidigare tränarjobbet i Kayserispor har han varit tränare i en rad olika klubbar: Adana Demirspor, Ankaragücü, Vanspor, Genclerbirligi, Gaziantepspor, Trabzonspor, Ankaraspor, Caykur Rizespor, Bursaspor, Bucaspor, Besiktas, Antalyaspor, Eskisehirspor och Sivasspor. I några av klubbarna har han varit i fler än en gång: Gaziantepspor, Genclerbirligi, Adana Demirspor och Bursaspor.

Han var senast tränare i Bursaspor från juni 2018 till april 2019.