Trabzonspor vann stort mot Gaziantep FK – gick upp i serieledning

Trabzonspor besegrade Gaziantep FK med 4-1 på hemmaplan och gick upp i serieledning.

Trabzonspor fick en drömstart i matchen och ledde med 2-0 redan efter 14 minuter spel. I den 9:e minuten spelade Alexander Sörloth fram Daniel Sturridge som gjorde sitt första mål i klubben och fem minuter senare var det Sturridge som spelade fram Sörloth till norrmannens femte ligamål den här säsongen. Båda målen kom efter fina anfall.

I 54:e minuten reducerade Gaziantep FK genom Jefferson men kom inte närmare än så. Trabzonspors lagkapten Jose Sosa gjorde 3-1 i 76:e minuten med ett kanonskott utanför straffområdet och inhopparen Yusuf Sari som var tillbaka efter skadade fastställde slutresultatet till 4-1 i 81:a minuten.

I 84:e minuten blev Gaziantep FK’s anfallare Olarenwaju Kayode utvisad efter VAR-beslut. Kayode fick först gult kort men domaren ändrade beslutet till rött kort efter VAR. Det var andra gången den här säsongen som ett gult kort till Kayode ändrades till rött kort efter VAR. Första gången var mot Besiktas som ledde till tre matchers avstängning.

Trabzonspor vann sin tredje raka match i ligan och gick upp i serieledning med 15 poäng, en poäng före Alanyaspor som har en match mindre spelad. Nykomlingen Gaziantep FK förlorade sin andra raka match och har 11 poäng efter 8 omgångar.

Trabzonspor har gjort flest mål (17) och Gaziantep FK har släppt in flest mål (18) i ligan så här långt.