Turkiet avgjorde sent mot Albanien – Cenk Tosun matchhjälte

Turkiet besegrade Albanien i EM-kvalet efter ett sent nickmål av Cenk Tosun.

Turkiet spelade inte bra och hade svårt att skapa målchanser men så kom det viktiga målet i matchens slutminuter.

Efter en inkast på högerkanten vann Hakan Calhanoglu bollen på offensiv planhalva, passade till Irfan Can Kahveci som skickade upp bollen till anfallarna Burak Yilmaz och Cenk Tosun. Efter ett misstag av Albaniens försvar där målvakten Thomas Strakosha knockade mittbacken Ardian Ismajli hamnade bollen framför Cenk som nickade in segermålet i öppet mål i 90:e minuten till publikens stora jubel. Det var hans femte mål i EM-kvalet.

Inget bra spel men Turkiet fick till slut med sig tre mycket viktiga poäng inför bortamatchen mot Frankrike som samtidigt besegrade Island på bortaplan med 1-0. I gruppens tredje match besegrade Andorra, Moldavien med 1-0 på hemmaplan vilket var Andorras första seger i ett kvalspel efter 55 raka förluster.

Hur det än går mot Frankrike har Turkiet allting i sina egna händer för att nå EM 2020. Turkiet möter Island på hemmaplan torsdagen den 14:e november och med seger är EM-platsen klar.

Gruppens resultat ger oss följande tabell inför fortsättning

Nästa omgång spelas på måndag

Moldavien – Albanien
Island – Andorra
Frankrike – Turkiet

Alla matcher startar 20.45 (svensk tid)

***