Turkiet har gjort flest nickmål i EM-kvalet – se målen

Turkiet har gjort flest mål nickmål i EM-kvalet.

Av Turkiets sexton mål i EM-kvalet har åtta varit med huvudet. Två av målen har varit i öppet mål medan sex av målen har varit direkt kopplad till fasta situationer.

Här går vi igenom alla målen.

Cenk Tosun och Kaan Ayhan mot Moldavien

I andra EM-kvalmatchen mot Moldavien gjordes två nickmål, båda i andra halvleken. Först genom Cenk Tosun som nickade Deniz Türüc’ hörna i mål och sedan av Kaan Ayhan. Deniz slog en hörna som nickades bort av Moldaviens försvar. Bollen hamnade tillbaka hos Deniz som slog ett inlägg som Kaan nickade i mål. Målen betydde 3-0 och 4-0 till Turkiet som tog en storseger på hemmaplan.

Kaan Ayhan mot Frankrike

Turkiets tredje nickmål kom i tredje EM-kvalmatchen mot Frankrike på hemmaplan. Cengiz Ünder slog en frispark som Merih Demiral nickade till Kaan Ayhan som i sin tur gav Turkiet ledningen när han nickade bollen i mål. Turkiet vann till slut med 2-0.

Dorukhan Toköz mot Island

Fjärde nickmålet kom mot Island i fjärde EM-kvalmatchen. Irfan Can Kahveci slog en hörna som nickades i mål av Dorukhan Toköz. Turkiet reducerade Islands ledning men kom inte närmare än så. Förlust med 1-2 på bortaplan.

Ozan Tufan mot Andorra

I femte EM-kvalmatchen mot Andorra på hemmaplan gör Ozan Tufan mål med huvudet på Yusuf Yazicis hörna. Matchens enda mål som kom i 89:e minuten. Turkiets femte nickmål i EM-kvalet.

Cenk Tosun mot Moldavien

Zeki Celik slår ett inlägg från högerkanten som Hakan Calhanoglu, på volley, skjuter i ribban. Cenk Tosun framme på returen och nickar in slutresultatet 4-0 i bortamatchen mot Moldavien. Turkiets sjätte nickmål i sjätte EM-kvalmatchen.

Cenk Tosun mot Albanien

Sjunde nickmålet kom i sjunde EM-kvalmatchen mot Albanien på hemmaplan. Cenk Tosun nickar in matchens enda mål i 90:e minuten i öppet mål.

Kaan Ayhan mot Frankrike

Och så åttonde nickmålet i åttonde EM-kvalmatchen på bortaplan mot Frankrike. Hakan Calhanoglu slår en frispark som Kaan Ayhan nickar i mål i 82:a minuten och kvitterar till 1-1 vilket också blev slutresultatet.