VIDEO: Två mål och en assist av Erkan Zengin mot hans gamla klubb

Erkan Zengin gjorde två mål och en assist när Fatih Karagümrük besegrade hans gamla klubb Eskisehirspor med 3-1 på bortaplan.

Erkan spenderade två sejourer och totalt sju säsonger i Eskisehirspor. Första sejouren varade från januari 2010 till januari 2015 och andra sejouren varade från augusti 2016 till mars 2018. Han spelade 220 tävlingsmatcher för Eskisehirspor och gjorde 45 mål samt 54 assist på dessa matcher.

Säsongen 2012/13 gjorde han 9 mål samt 6 assist på 10 matcher och vann skytteligan i turkiska cupen när Eskisehirspor blev utslagna i semifinalen mot Fenerbahce efter straffsparkar. Säsongen 2013/14 gjorde han 6 assist på 10 matcher i turkiska cupen när Eskisehirspor förlorade med uddamålet mot Galatasaray i finalen.

På lördagseftermiddagen var han tillbaka i Eskisehir och gjorde två mål samt en assist när Fatih Karagümrük besegrade Eskisehirspor med 3-1. Erkan firade inte sina mål av respekt för sin gamla klubb. Trots att han lämnade Eskisehirspor på ett tråkigt sätt under hans andra sejour i klubben har han alltid visat respekt till staden och supportrarna.

Fatih Karagümrük tog ledningen i 19:e minuten efter ett mycket fint anfall som avslutades i mål av lagkaptenen Erkan. Sex minuter senare ökade Erkan på ledningen med ett frisparksmål. I början av den andra halvleken gjorde Innocent Emeghara lagets tredje mål efter fint förarbete av Brahim Darri och Erkan. Emre Güral gjorde Eskisehirspors mål i 55:e minuten.

Erkan drog på sig ett gult kort i 79:e minuten. Mervan Celik blev inbytt i 77:e minuten medan Stefan Silva och Alagie Sosseh saknades i matchtruppen.

Fatih Karagümrük gick upp på andraplats i den mycket jämna tabellen med 12 poäng, en poäng bakom ledaren Akhisarspor. Erkan har gjort 2 mål och 1 assist på 6 ligamatcher.