Två tränarbyten i Süper Lig

Två tränare fick lämna sina jobb i Süper Lig under tisdagen.

Först var det Ankaragücü som meddelade att klubben går skilda vägar med Metin Diyadin (bilden ovan) som tog över tränarjobbet tidigare under säsongen. Metin ledde Ankaragücü i nio matcher med utgången: en seger, en oavgjord och sju förluster. Han var dessutom avstängd i fem av matcherna. En av förlusterna var mot Kirklarelispor från tredjeligan i turkiska cupen.

Ny tränare i Ankaragücü blir Mustafa Kaplan som nyligen fick sparken av Genclerbirligi. Kaplan har arbetat med fotbollen i Ankara under många år och varit tränare för både Ankaragücü samt Genclerbirligi i flera omgångar. Han har även varit assisterande tränare och haft andra roller i klubbarna. Detta blir hans fjärde sejour i Ankaragücü som huvudtränare. Han var i klubben under andra halvan av förra säsongen men fick lämna efter säsongen.

Han har även varit tränare för en annan klubb i huvudstaden, Hacettepe som håller till i lägre divisioner.

Kontraktet med Ankaragücü sträcker sig över säsongen.

***

Senare på tisdagskvällen meddelade Antalyaspor att klubben går skilda vägar med Bülent Korkmaz som har varit hårt kritiserad av klubbens supportrar den senaste tiden. Antalyaspor fick en hyfsad start i ligan och besegrade bl.a. Fenerbahce på bortaplan i sjunde omgången. Därefter har det blivit fyra raka förluster i ligan med målskillnaden 2-11. Laget tog sig också vidare i turkiska cupen med nöd och näppe efter att ha besegrat Altinordus farmarklubb Nigde Anadolu (ett bottenlag i tredjeligan) efter straffsparkar.

Bülent Korkmaz, legendarisk lagkapten i Galatasaray som spelare, var tränare i Antalyaspor sedan juni 2018.