Caglar Söyüncü och Cenk Tosun historiska tillsammans i Premier League

Caglar Söyüncü i Leicester City och Cenk Tosun i Everton. Båda blev historiska tillsammans tack vare att de gjorde mål på samma dag.

Det är andra gången någonsin i Premier Leagues historia som två turkiska spelare gör mål på samma dag. Första gången detta hände var 1:a december 2007 när Tugay Kerimoglu (Blackburn Rovers) och Tuncay Sanli (Middlesborough) gjorde mål på samma dag.

Cenk Tosuns mål mot Tottenham var det senaste gjorda målet (96 minuter och 57 sekunder) i en Premier League-match sedan 2017.  Då gjorde Alexis Sanchez mål för Arsenal mot Burnley när matchklockan stod på 97 minuter och 14 sekunder.

Samtidigt blev Caglar Söyüncü den andra turkiska spelaren att göra mål i Leicester City. Den första var Muzzy Izzet som gjorde 33 mål för klubben mellan 1996 och 2004.