Emre Demir – tidernas yngsta målskytt i Süper Lig

Kayserispors 15-årige mittfältare Emre Demir blev på lördagen tidernas yngsta målskytt i Süper Lig.

Emre blev inbytt i 58:e minuten och tre minuter senare kvitterade han till 1-1 i Kayserispors bortamatch mot Genclerbirligi som till slut vann med 2-1 efter att Bogdan Stancu avgjort i 81:a minuten.

Emre är 15 år, 9 månader och 25 dagar gammal vilket gör honom till tidernas yngsta målskytt i Süper Lig. Det tidigare rekordet hade Enes Ünal som var 16 år, 3 månader och 15 dagar gammal när han gjorde mål för Bursaspor mot Galatasaray i augusti 2013. Andra spelare som gjort mål i Süper Lig som 16-åringar är Batuhan Karadeniz, Serkan Bakan och Kazim Nas.

Vem är Emre Demir?
Emre inledde sin fotbollskariär i Kuvayi Milliye vars A-lag spelar i Mersins amatörliga. Han värvades till Kayserispor under 2014 när han var tio år gammal och debuterade i klubbens A-lag som 15-åring förra säsongen i turkiska cupen. Senare under säsongen debuterade han också i turkiska ligan. Den här säsongen har han gjort tre inhopp och ett mål. Emre har varit på provspel i både Barcelona- och Paris SG’s ungdomslag.

***