Enzo Crivelli tvåmålsskytt när Basaksehir vann

Istanbul Basaksehir fortsätter att gå starkt. På söndagskvällen blev det tre nya poäng när Ankaragücü besegrades.

Basaksehir inledde säsongen med fyra raka förluster både i Champions League-kvalet och Süper Lig. Efter det har det bara blivit en förlust på de tretton senaste tävlingsmatcherna. Efter storförlusten (0-4) mot Roma i Europa League har Basaksehir spelat tio matcher utan att förlora. Det har blivit sex segrar och fyra oavgjorda.

Efter de två inledande förlusterna i ligan har det blivit fem segrar och fyra oavgjorda. På söndagskvällen blev det en ny seger när Ankaragücü kom på besök till Basaksehir Fatih Terim stadion.

Enzo Crivelli gav Basaksehir ledningen i 10:e minuten efter att ha blivit framspelad av Junior Caicara och i 77:e minuten gjorde Crivelli ytterligare ett mål, den här gången framspelad av Edin Visca. Det var Crivellis sjunde ligamål den här säsongen och totalt har det blivit 9 mål på 16 tävlingsmatcher för honom. Ankaragücü reducerade i 87:e minuten genom Aydin Karabulut vars inlägg gick ända in i mål och bortalaget skapade ett par chanser därefter utan att kvittera.

Basaksehir ligger på femteplats i tabellen med sina 19 poäng och har bara två poäng upp till Sivasspor på förstaplats. Ankaragücü som ligger på näst sistaplats i tabellen med 9 poäng har bara en seger på de åtta senaste ligamatcherna och ingen seger på de fem senaste matcherna (en oavgjord och fyra förluster). Under den här perioden har laget också blivit utslagna ur turkiska cupen mot ett lag från tredjeligan.

***