EXTRA: Turkiet klart för EM 2020!

Turkiet har kvalificerat sig för det europeiska mästerskapet i fotboll 2020.

Landslaget tog en poäng i mötet mot Island i Istanbul som slutade 0-0 på Ali Sami Yen Spor Kompleksi.

Turkiet var närmast segern och ägde bollen stora delar av matchen. I första halvlek hade Milli Takim svårt att komma till avslut och trots mycket bollinnehav så lyckades landslaget enbart skapa en riktigt bra målchans i första halvlek.

I andra halvlek hade Ozan Tufan ett skott från distans som gick utanför mål och Burak Yilmaz hade ett inläggsförsök som gick i ribban. Inbytte Yusuf Yazici testade på ett vågat skott som ingen väntade sig från vänsterkanten som också tog på ribban. I matchen sista tio minuter började Island gå framåt som hade svårt att skapa anfall. På en hörna från vänster nickade Bödvar Magnusson förbi Mert Günok i Turkiets mål men Merih Demiral uppfattade spelet och lyckades rensa bollen med huvudet precis på linjen.

På tilläggstid gick Island upp med alla spelare när det blev fasta situationer och Turkiet fick möjligheter till att kontra. Landslaget fick ett mycket fint läge att avgöra matchen men Ozan Tufans passning var inte tillräckligt bra nog för Yusuf Yazici som fick passa bakåt i straffområdet och skottet av Zeki Celik tog på en Islands-försvarare.

Matchen slutade 0-0 och betyder att Turkiet är kvalificerade för EM 2020. Landslaget har 20 poäng och Island har 16 poäng vilket gör det omöjligt för Island att ta sig förbi Turkiet och har sämre inbördes möten mot Frankrike.