Fenerbahce besegrade Kasimpasa och gick upp i serieledning

Fenerbahce besegrade Kasimpasa med 3-2 på hemmaplan och gick upp i serieledning.

Omgång 11 i Süper Lig inleddes på fredagskvällen när Fenerbahce tog emot Kasimpasa på Sükrü Saracoglu stadion. I Kasimpasa fanns både Loret Sadiku och Abdul Khalili med från start. Lagets stjärnvärvning från Besiktas, Ricardo Quaresma saknades pga avstängning. I Fenerbahce saknades lagkaptenen Emre Belözoglu och Max Kruse pga skador.

Fenerbahce fick en drömstart i matchen när laget tog ledningen i sjätte minuten efter att Vedat Muriqi gjort mål på straffspark. I 37:e minuten kvitterade Kasimpasa efter en kontring genom Khalili som gjorde mål för andra ligamatchen i rad. Men precis innan halvtidsvilan fick Fenerbahce på nytt straffspark och även den gången gjorde Muriqi mål. Det var hans sjunde ligamål den här säsongen. Straffsparken kom till efter att Sadiku fått bollen på handen vilket han fick gult kort för. Han blev senare utbytt i 80:e minuten.

Inför andra halvleken byttes Khalili ut när han ersattes av Olivier Veigneau efter att vänsterbacken Karim Hafez fått rött kort efter Fenerbahces andra straffmål.

I 56:e minuten kvitterade Kasimpasa på nytt genom mittbacken Syam Ben Youssef som nickade bollen i mål. Men kvitteringen skulle inte stå länge då Fenerbahce återigen tog ledningen tre minuter senare efter att Serdar Aziz nickat Tolga Cigercis hörna i mål. I 72:a minuten fick Mauricio Isla rött kort och båda lagen avslutade matchen med tio spelare vardera.

Det blev inga fler mål i matchen och Fenerbahce fick med sig alla tre poängen. Fenerbahce som har vunnit tre av sina fyra senaste ligamatcher gick upp i serieledning med 20 poäng, en poäng före Alanyaspor och två poäng före Sivasspor. Kasimpasa som bara har en seger på sina fem senaste ligamatcher ligger på elfteplats i tabellen med 12 poäng.

***