Göztepe bröt Trabzonspors dubbla sviter

Göztepe stod för en skräll under lördagen när laget besegrade Trabzonspor på bortaplan.

Trabzonspor hade fram till matchen vunnit åtta och spelat oavgjord en gång i sina nio senaste hemmamatcher i ligan med målskillnaden 26-11. Ett snitt på nästan tre mål per match. Dessutom hade laget gjort mål i 23 raka ligamatcher.

Mot Göztepe tog båda sviterna slut. Gästerna vann med 1-0 efter mål av den engelska anfallaren Cameron Jerome i 31:a minuten. Det var hans första ligamål för säsongen. För säsongen blev det 5 mål på 28 matcher i ligan.

Trabzonspor hade ett stort bollinnehav och skapade målchanser men Göztepes 37-årige målvakt Beto stod för en bra insats i målet. Hemmalaget fick också ett mål bortdömt för korrekt offside. I matchens sista sekunder nickade vänsterbacken Filip Novak utanför stolpen efter inlägg av högerbacken Joao Pereira. Efter den chansen blåste domaren av matchen.

Celso Borges som spelat tre säsonger i AIK spelade hela matchen för Göztepe på centrala mittfältet.

Trabzonspor har hamnat i en liten svacka och inte vunnit på tre tävlingsmatcher. Laget ligger på fjärdeplats i tabellen med 16 poäng och har tre poäng upp till förstaplatsen som innehas av Alanyaspor. Göztepe ligger på tiondeplats i tabellen med 10 poäng.

***