Kayserispor besegrade Fenerbahce – tog säsongens första ligaseger

Kayserispor tog säsongens första ligaseger när laget besegrade Fenerbahce på hemmaplan på söndagskvällen.

Kayserispor har fått en tung start på säsongen. Efter nio matcher hade laget inte vunnit någon match i ligan (fyra oavgjorda samt fem förluster). Den dåliga starten ledde till presidentbyte i klubben som också har bytt tränare två gånger. Först ersattes Hikmet Karaman av Samet Aybaba som kastade in handduken efter bara två matcher. Klubbens nya tränare heter Bülent Uygun.

Om det inte var nog med det dåliga sportsliga resultatet så har klubben också haft problem vid sidan av planen, bl.a. med det ekonomiska där löner till spelarna har blivit uteblivna.

Inför matchen mot Fenerbahce hade gästerna chansen att gå upp i ensam serieledning vid tre poäng. Fenerbahce skapade chanserna men det var Kayserispor som gjorde målet som gav tre poäng. I den första halvleken träffade Fenerbahce bl.a. ribban genom Victor Moses och dessutom hade Garry Rodrigues två klara målchanser som han brände.

I den andra halvleken både innan och efter Kayserispors ledningsmål skapade Fenerbahce tryck mot Kayseris mål utan att hitta rätt. Det gjorde hittills 36-årige lagkaptenen Umut Bulut som gjorde matchens enda mål i 58:e minuten efter att ha blivit framspelad av Bernard Mensah. Det var Umuts tredje ligamål den här säsongen och totalt har den rutinerade anfallaren gjort 158 mål på 464 matcher i Süper Lig genom karriären.

Kayserispor vann sin första match för säsongen men ligger fortfarande sist i tabellen på samma poäng (7) som Genclerbirligi men sämre målskillnad. Fenerbahce som missade chansen att gå upp i serieledning är på fjärdeplats med 17 poäng. Lika många poäng som trean Yeni Malatyaspor som har bättre målskillnad.

***