Sivasspor upp i serieledning efter två sena klassmål

Sivasspor tog över serieledningen i Süper Lig under lördagen efter att ha besegrat Konyaspor med 2-0 på hemmaplan.

Fenerbahce gick upp i serieledning i fredags efter att ha besegrat Kasimpasa men fick inte behålla den särskild länge. Under lördagen fick vi en ny serieledare när hemmastarka Sivasspor besegrade Konyaspor efter två mycket fina klassmål.

I 80:e minuten fick Emre Kilinc kanonträff med vänsterfoten och gav Sivas ledningen. I 89:e minuten fick Hakan Arslan ungefär från samma läge kanonträff med högern och satte ditt slutresultatet.

Sivasspor har spelat sex hemmamatcher den här säsongen med följande statistik: fem segrar och en oavgjord med målskillnaden 13-4. Laget har inte förlorat på hemmaplan på åtta matcher och har bl.a. besegrat Galatasaray, Besiktas samt Trabzonspor.

Sivasspor gick i och med segern mot Konyaspor som var lagets tredje raka i ligan upp på 21 poäng i tabellen, en poäng före Fenerbahce. Konyaspor som har en oavgjord och tre förluster på sina fyra senaste ligamatcher ligger på elfteplats i tabellen med 13 poäng. Under den här perioden har laget också blivit utslagna i turkiska cupen mot Eyüpspor från tredjeligan.

***