Tyska fotbollsförbundet fick nobben av Ahmed Kutucu

Ahmed Kutucu har blivit uppflyttad från U21-landslaget till Herrlandslaget för Turkiet. Nu rapporterar flera turkiska medier om tyska fotbollsförbundets försök att stoppa Ahmed Kutucu från att spela för Turkiet och istället välja Tyskland.

Journalisten Yagiz Sabancioglu som jobbar på Haber Global rapporterar att det tyska fotbollsförbundet och hans klubb Schalke 04 ska ha ringt spelaren i de senaste dagarna om att välja bort Turkiet eftersom det skulle påverka hans karriär om han valde att spela för Turkiet istället för Tyskland.

Ahmed Kutucu ska inte ha gett med sig utan ska ha gett nobben till tyskarna och sagt att han ska spela för Turkiet.

Flera turkiska medier sågar det tyska fotbollsförbundet och Schalke och beskriver det som ‘smutsiga hot’ med syfte på uttalanden gällande Ahmed Kutucus karriär. Haber 7 citerar att Ahmed Kutucu ska ha blivit tillsagd att hans karriär kan ta slut med tanke på valet av Turkiet.

Haber Global-journalisten Yagiz Sabancioglu skriver även att det tyska fotbollsförbundet ska ha sagt att Turkiet egentligen inte vill ha anfallaren – men låsa honom så att han inte kan välja Tyskland i framtiden.

Efter kvalificeringen till EM 2020 gick Schalke 04 ut på sin officiella twitter och gratulerade Ahmed Kutucu till landslagskallelsen:

En av flera nyhetsrubriker kring Ahmed Kutucu och samtalet från Tyska fotbollsförbundet