Bomben: Ünal Karaman och Trabzonspor går skilda vägar

Trabzonspor går starkt i ligan. Laget radar upp vinster på vinster.Nu meddelar klubben att de har brutit kontraktet med tränaren Ünal Karaman.
Trabzonspor tog en storseger hemma mot Kayserispor med 6-2 och nyförvärven från i somras är i storform. Alexander Sörloth gjorde två mål och en assist och storstjärnan Daniel Sturridge som tidigare varit stor målskytt i Premier League, gjorde 2 mål och Abdülkadir Parmak, en av lagets flera talanger på senare år, gjorde ett mål och en assist. Det övriga målet gjordes av Anthony Nnaduzor Nwakaeme och Jose Sosa stod för två assist.

Segern ser till att Trabzonspor avslutar höstsäsongen och den första halvan av säsongen på en tredje plats i ligan, före de tre stora från Istanbul: Fenerbahce, Besiktas och Galatasaray och de är i allra högsta grad med i jakten om ligaguldet.

Igår kväll slog dock nyheten ner om att Ünal Karaman avgår från sin tjänst som huvudtränare för laget. Beslutet har rört upp många då Ünal har varit en mycket omtyckt tränare av supportrarna och hyllats för det jobb han har gjort i Trabzonspor. Närmare tusentals supportrar samlades utanför klubbens träningsanläggning igår kväll för att visa sitt stöd till sin tränare som de ville skulle stanna kvar till varje pris.

Anledningen till varför Ünal Karaman ska ha valt att avgå är på grund av att tränaren inte vill jobba tillsammans med en styrelse som går bakom hans rygg. På senare tid har Trabzonspor kopplats ihop med Mustafa Denizli och klubbens president, Ahmet Ali Agaoglu ska enligt rykten ha träffats med Mustafa Denizli den här veckan. Under söndagskväll dementerade Mustafa Denizli detta. Det har även ryktats om att Senol Günes, en legend i Trabzonspor, kan ta över i jakten på ligaguldet och framtill sommaren men även detta har stämplats som falska rykten.

Under måndagen meddelade klubben att de har kommit överens om att bryta kontraktet i förtid och att de nu har gått skilda vägar med Ünal Karaman och ska ha betalt lönen som han skulle ha haft de kommande sex månaderna.

Klubbens president talade med TRT Spor efteråt och sade att det inte finns någon tränare på deras radar just nu och att alla nu borde visa respekt åt klubbens och tränarens åsikter och val. Han tillade även att han är väldigt besviken och ledsen över beslutet med tanke på att klubben hade “något stort på gång”.

Det återstår att se vem som tar över Trabzonspor. Turkiska ligan har nu uppehåll framtill mitten av januari.