Caglar Söyüncüs Leicester City slog ut Cenk Tosuns Everton

Leicester City mötte Everton på bortaplan i den engelska ligacupen.

Det var en match där vardera lag hade varsin turkisk landslagsspelare. Medan Caglar Söyüncü har tagit stora kliv i utvecklingen och i den engelska fotbollen så har det gått trögare för Cenk Tosun som är inne på sin andra säsong i Premier League och Everton (kom till klubben i januari månad).

Caglar som har varit en av Leicesters absolut viktigaste spelarna vilades och började på bänken men byttes in i den 82:a minuten. Även Cenk fick återigen börja på bänken för Everton som har haft ett tränarbyte, där Marco Silva fick sparken och Duncan Ferguson fick ta över laget för tillfället – enligt rapporter så kommer Carlo Ancelotti att ta över som permanent tränare i de kommande dagarna. Trots tränarbyte så har Cenk fått sparsamt med speltid och var återigen placerad på bänken när det var dags för ligacupsmatch.

Cenk Tosun byttes in i den 78:e minuten och såg till att Everton fick ett kvitteringsmål på tilläggstid i andra halvlek när han spelade fram Leighton Baines. Resultat efter fulltid blev 2-2. Däremot i straffläggningen som följde så var den turkiske anfallaren förste straffskytt och brände sin straff. Leicester missade också sin första straff och Evertons målskytt, Leigton Baines, brände Evertons andra straff.

Leicester gick vidare på straffar som slutade 4-2 till gästerna och nu ställs de mot Aston Villa i ligacupens semifinaler.