Emmanuel Adebayor lämnar Kayserispor

Emmanuel Adebayor har spelat sin sista match för Kayserispor efter bara tre månader. Spelaren har brutit sitt kontrakt med klubben och sade direkt efter matchen mot Besiktas att det var ett av de svåraste besluten i hans karriär någonsin:

– Jag säger det med stor sorg att jag har spelat min sista match i Kayserispor. Jag har haft tre mycket fina månader här och jag kommer att komma ihåg tiden i Kayserispor som något väldigt bra. Att ta ett sånt här beslut är väldigt svårt men det var även viktigt, det var ett  av de viktigaste besluten i mitt liv. Jag har verkligen försökt ge allt för Kayserispor och för mitt lag ute på plan. Men det kommer stunder då du får frågetecken i huvudet. Man tänker på sin familj, sin framtid som man behöver ta beslut kring. Det kan vara och är många gånger brådskande beslut. Jag bestämde mig för att inte fortsätta. Jag må inte vara här fysiskt men min själ och mitt hjärta kommer alltid att vara i Kayserispor sade spelaren.

Adebayor tillade även att han inte stänger dörren för Turkiet men att han nu ska hem och rensa tankarna, träffa familj, barndomsvänner och ta ett beslut kring hans nästa steg i karriären Adebayor sade även att han verkligen hoppas att Turkiska ligan utvecklas och blir en av de bästa i Europa.

Adebayor kom till Istanbul Basaksehir januari 2017 från Crystal Palace och spelade i Istanbullaget i två år och var bland annat med och spelade kval till Champions League.Han gjorde 24 mål och 6 assists på 60  ligamatcher för Basaksehir innan han gick över till Kayserispor i somras – det blev åtta ligamatcher samt två mål och en assists.

Den 35-årige anfallaren har spelat över 240 matcher i Premier League och var under sin peak en nyckelspelare för både Arsenal och Manchester City och har spelat över 240 matcher i den engelska ligan. Hans enda trofé inom profesionell fotbollskarriär kom i Real Madrid när han vann spanska cupen 2011.

Se intervjun med spelaren här efter matchen mot Besiktas: