Flera klubbar sägs vara intresserade av Nzonzi

Steven Nzonzi har med all sannolikhet gjort sitt i Galatasaray.

Spelaren är avstängd från klubben på obestämd tid och tränar inte med laget sedan förra veckan efter att ha varit missnöjd med att ha hamnat utanför truppen efter hans agerande efter att ha blivit utbytt i matchen mot PSG i Champions League. Det är dock inte heller grejen utan spelaren ska ha varit så missnöjd att ha lämnat träningen efter att ha fått veta att han inte kommer tillhöra startelvan mot MKE Ankaragücü och klubben kom med ett meddelande efteråt att spelaren har stängts av på grund av disciplinära skäl.

Huvudtränre Fatih Terim bekräftade detta i efterhand också på en presskonferens:

– Hur kan en person lämna träningen efter att ha sett att de inte är med i startelvan inför en match?  Han har spelat flest minuter och matcher av samtliga spelare och har han någonsin sagt tack för det? Jag förväntade mig inte detta utav honom. Detta är straffet han förtjänar för sina beteenden. Vi kan inte acceptera sådant här eftersom han är inte bara respektlös mot mig utan även sina lagkamrater och för att inte skada vår klubb så borde vi nog ha agerat tidigare. 31-årige Nzonzi ska även ha sagt att han är “en spelare som är värd 30 miljoner euro” som ska ha varit ännu en anledning till de disciplinära åtgärderna som vidtagits.

Spelarens agent har redan tagit kontakt med klubbar enligt flera turkiska källor och Torino sägs vara intresserade av spelaren. Det diskuteras även att spelaren kommer nu återvända till AS Roma, som han är utlånad ifrån, och frågan är om karriären fortsätter där. Franska L’Equipe skriver att även Lyon är intresserade av den franske mittfältaren och även Everton har kopplats ihop med Steven Nzonzi.

Galatasaray hämtade in Nzonzi med stora förhoppningar på ett säsongslån. Innermittfältaren slog igenom ordentligt i Sevilla dit han kom 2015 från Stoke. Flera storklubbar ville ha den franske mittfältaren som då ansågs vara en av världens bästa innermittfältare och till slut hamnade i AS Roma för närmare 27 miljoner euro i augusti 2018.