Nu höjs rösterna för att Merih Demiral ska få chansen i Juventus

Merih Demiral blev för några dagar sedan uttagen till den bästa elvan i hela EM-kvalet och har varit en av landslagets bästa spelare – men i Juventus får han knappt någon speltid.

I samband med att Juventus-försvaret har gått lite knackigt och att Matthijs De Ligt återigen stod för ett misstag som ledde till ett baklängesmål mot Sassulo – så vill flera supportrar se Merih Demiral få chansen i försvaret.

Trots att Giorgio Chiellini har varit skadad under en lång period och kommer vara borta ett tag till så har Sarri i princip bara spelat Matthijs De Ligt och lagkaptenen Leonardo Bonucci och det har inte alltid sett bra ut.

Mycket kritik har landat på den holländske försvararen Matthijs De Ligt som hade en mycket stor säsong förra året i Ajax som imponerade stort med sina unga spelare i framförallt Champions League. De Ligt har enligt rapporter haft svårt att komma till rätta i Italien och har haft det kämpigt med spelet i Serie A. På sociala medier skriver allt fler supportrar om att det är dags för Sarri att spela Merih Demiral. Det var samma historia i början av november när fler fans ville se den turkiske mittbacken få spela mer och enligt rykten så har Merih börjat överväga en möjlig flytt i januari om han inte får mer speltid.

Bortsett från tredjemålvakten i Juventus så är Merih Demiral och Giorgio Chiellini de två spelarna som har spelat minst för Juventus den här säsongen. Båda har spelat max 90 minuter och då har Chiellini varit skadad sen i slutet av augusti.

Enligt italienska Calciomercato så har Juventus inte kunnat bestämma sig om de vill sälja Merih Demiral eller inte och ifall de ska sälja en försvarare så vet de inte vem av Merih Demiral och Daniele Rugani – som också kräver mer speltid.

AC Milan sägs fortfarande vara intresserade av Merih men har enligt italienska rapporter inte kapacitet att matcha prislappen som Juventus efterfrågar på över 40 miljoner euro. I somras ryktades det även om Manchester United men under hösten har Merih kopplats ihop starkast med Arsenal när det gäller engelska lag.