Ozan Kabak en av de mest värdefulla tonåringarna i världen

KPMG Football Benchmark har listat de mest värdefulla spelarna födda år 2000 eller senare.

I listan finns Ozan Kabak med på sjunde plats. Den turkiske mittbacken har sedan han kom tillbaka från sin skada fortsatt sin utveckling spikrakt uppåt i Schalke 04, dit han kom i somras från VfB Stuttgart och tagit en given plats i startelvan.

Football Benchmark värderar den 19-årige mittbacken till 30 miljoner euro och Ozan delar sjunde platsen tillsammans med Manchester City-talangen Phil Foden.

Etta på listan är den engelske yttermittfältaren Jadon Sancho som värderas till 116 miljoner euro och nummer två på listan är Vinicius Junior i Real Madrid som värderas till 67 miljoner euro. Även den tredje spelaren på listan spelar i Real Madrid: Rodrygo värderades till 56 miljoner euro. Fullständig lista:

Ledaren för KMPG: sportsektion, Hakan Ucak säger att det är stort att Ozan lyckats ta sig med på listan då han har haft en svår skada under sommaren och halva hösten:

– Ozan fick inte spela så mycket i början av säsongen i Schalke på grund av skada. Trots detta så har han visat sin stora potential och lyckats ta en plats på listan. Det räcker att bara kolla på hans senaste matcher för att förstå varför han är med. Hade Ozan spelat och varit tillgänglig från säsongsstarten så hade han kunnat vara högre upp på listan.