Ozan Kabak jämförs med anfallare i Bundesliga

Ozan Kabak gör storsuccé i Bundesliga. Nu jämför turkiska hemsidan Mackolik mittbacken med stora stjärnamn och anfallare i den tyska ligan. 

Anledningen till jämförelsen stavas Ozan Kabaks målstatistik. 19-åringen kom till Bundesliga det här året och signerades av VfB Stuttgart som sedan åkte ur Bundesliga förra säsongen men Ozan Kabak blev framröstad till årets rookie i ligan och senare även köpt av Schalke 04 – där succén har fortsatt.

Ozan Kabak har trots sin position gjort sex mål på sina första 26 matcher i Bundesliga. Detta är en statistik som överglänser de välkända tyska spelarna Timo Werner, Marco Reus och Mario Gomez.

Timo Werner som till vardags spelar i RB Leipzig behövde 35 matcher för att komma upp till sex mål i ligan. Mario Gomez som har ett förflutet i Besiktas och även spelat flera år i Bundesliga i karriären behövde 29 matcher. Yttern och anfallaren Marco Reus som tillhör Borussia Dortmund spelade 28 matcher innan han gjorde sex mål.