Turkiets spelschema i EM 2020 – spelar öppningsmatchen i turneringen

När gruppspelet i EM 2020 lottades på lördagskvällen hamnade Turkiet i Grupp A.

Övriga länder i Grupp A är Italien, Schweiz och Wales. Hela lottningen kan ni se här.

Spelplatser för Grupp A är på Olympiastadion i Rom, Italien och Olympiastadion i Baku, Azerbajdzjan. Alla spelplatser i EM 2020 kan ni se här.

Turkiets första match i EM är mot Italien fredagen den 12:e juni på Olympiastadion i Rom, vilket också är turneringens öppningsmatch. Därefter reser Turkiet till Azerbajdzjan där två matcher på Olympiastadion i Baku väntar. Turkiets andra match är mot Wales onsdagen den 17:e juni och sista matchen mot Schweiz spelas söndagen den 21:a juni.

Om Turkiet vinner gruppen blir det åttondelsfinal i London, England mot andralaget från Grupp C och om Turkiet kommer tvåa i gruppen blir det åttondelsfinal i Amsterdam, Holland mot andralaget från Grupp B. Om Turkiet skulle gå vidare som en av de bästa treorna blir det åttondelsfinal i Bilbao (Spanien), Bukarest (Rumänien) eller Glasgow (Skottland).

Fredagen den 12:e juni
21.00 Turkiet – Italien

Onsdagen den 17:e juni
18.00 Turkiet – Wales

Söndagen den 21:a juni
18.00 Schweiz – Turkiet

(Svenska tider)