Turkisk spelare på väg till England

Ännu en turkisk spelare kan vara på väg till England.

Sedan tidigare spelar Caglar Söyüncü och Cenk Tosun i England och i den högsta divisionen Premier League. Nu sägs det att Bilal Basacikoglu har intresse från flera engelska lag.

Det rör sig om Leicester City och Norwich City från Premier Legue och Hull City i Championship. Det är holländska Elf Voetbal som kommer med uppgifterna och även spelarens agent ska ha uttalat sig om att det är engelska klubbar med stor historia som är intresserade av spelaren.

Bilal kom till Kayserispor förra sommaren men efter ekonomiska problem har man brutit kontraktet med spelaren och Bilal är nu fri att förhandla med valfri klubb. 24-årige mittfältaren är född och uppvuxen i Holland och har representerat Hollands U17 och U18 innan han bytte till Turkiets landslag där han har tillhört U19 och U21-landslaget och väntar nu på landslagsdebut i A-landslaget.

Bilal Basacikoglu gjorde tre assister på totalt 33 matcher i Süper Lig och har ett förflutet i Ajax akademi och har även spelat för lag som Feyenoord och Herenveen i Holland.