Officiellt: Arda Turan lämnar Istanbul Basaksehir

Arda Turans tid i Istanbul Basaksehir är över.

Både spelaren och klubben har bekräftat att de har kommit överens om att bryta låneavtalet i förväg. Klubbens president, Göksel Gümüsdag, ska ha accepterat Ardas viljan om att få avbryta kontraktet i förtid då låneavtalet skulle ha löpt ut till sommaren. Spelaren var heller inte med när laget i början av veckan åkte till träningsläger i Antalya.

Arda Turan som är utlånad till Istanbul Basaksehir från Barcelona förväntas inte återvända till den spanska klubben enligt tidningen Marca.

32-årige Ardas kontrakt går ut med Barcelona till sommaren så spelaren är fri att förhandla med vilken klubb han vill ifall han vill sitta eller eventuellt spela ut sitt kontrakt med Barcelona – då Ernesto Valverde som fortfarande är tränare i Barcelona var den som inte ville ha kvar spelaren i sitt lag.

Det har ryktats mycket om Galatasaray på senaste tid och i veckan kommenterade både president Mustafa Cengiz och huvudtränare Fatih Terim gällande en potentiellt värvning av Arda.

Medan Mustafa Cengiz sade att klubben inte tänker värva Arda och att klubben tänker ”nytt” och ”långsiktigt” så kontrade Fatih Terim med att säga att han inte hade sagt samma saker om Arda eftersom det är en spelare som kommer från egna leden och som har gjort mycket för Galatasaray genom åren.