Officiellt: Cenk Tosun lånas ut till Crystal Palace

Den turkiske landslagsanfallaren Cenk Tosun är klar för Crystal Palace på lån.

Det har länge ryktats om Cenks framtid och anfallaren har kopplats ihop med en flytt sedan i somras. Nu står det klart att den 28-årige anfallaren fortsätter karriären i Crystal Palace i engelska Premier League. Everton har lånat ut Cenk till sina konkurrenter till slutet av den här säsongen.

Under förra transferfönstret så skrevs det också mycket om en potentiell flytt till London-klubben men den gången blev det aldrig någon affär.

Cenk Tosun skriver på sitt Instagram-konto att det är en ”nystart” för honom och att han kommer att ge allt för sin nya klubb.

Vi är väldigt glada över att ha hämtat in Cenk för resten av säsongen. Vi har haft ett fint första halvår i Premier League den här säsongen och med Cenks ankomst så förstärker vi vår trupp och arbetar vidare för att avsluta på den övre halvan av Premier League. Cenk har bevisat att han är en målskytt och vi har beundrat honom en lång tid och därför är jag väldigt glad över att kunna hälsa honom välkommen till Crystal Palace, säger klubbens ordförande Steve Parish till klubbens officiella hemsida.

Cenk Tosun kommer att bära tröjnummer 20 i Crystal Palace och mycket tyder på att han kommer få spela mot Arsenal till helgen. Crystal Palace-tränaren Rod Hodgson bekräftar att Cenk är redo för att spela mot Arsenal och hyllar sin nya spelare:

– Jag är väldigt tacksam att Everton och Crystal Palace har kommit överens så här snabbt att göra honom tillgänglig för oss för vi har fortfarande åtta spelare som är otillgängliga just nu och det är väldigt många spelare som inte kan vara med. Det är mycket bra att ha någon som honom (Cenk Tosun) som jag tror kommer lyfta även alla andra, inte bara spelarna och oss i ledarstaben ordföranden men även våra supportrar. Han har blivit mottagen väldigt fint av våra spelare idag på träningen, han är full av entusiasm eftersom han är desperat att få komma in på planen och visa vad han kan, framförallt eftersom det är EM till sommaren. Som Turkiets bäste målskytt så känner han att han måste få spelminuter för att göra ett bra avtryck i EM den här sommaren.

På frågan om Cenks främsta styrkor säger Roy Hodgson:

– Han är framförallt en målskytt och det är därför vi har hämtat hit honom. Han är hårt arbetande målskytt, så han är inte den typer som är intresserad av att hjälpa laget på de andra positionerna. Men såklart så är anledningen till varför vi värvade honom att han ska göra mål för oss. Det är en position som vi har försökt fylla sedan länge nu. Klubben har scoutat honom länge, i över två år har klubben scoutat honom och hade ett seriöst intresse i spelaren men då var även Everton intresserade och de vann kampen om hans signatur den gången. Så det är skönt att få en andra chans och framförallt under en tidpunkt där vi är desperata av att förstärka vår offensiv. Vi är väldigt glada över att ha honom här eftersom att vi känner att vi vet honom och vet vad han kan göra med sina kvalitéer. Till en viss grad känner vi också att han kunde ha tillhört oss och varit en del av vårt lag mycket tidigare.

Crystal Palace ligger på en 9:e plats i ligan just nu och möter Arsenal på hemmaplan till helgen.