Proffskollen: Umut Bozok avgjorde på tilläggstid

Umut Bozok blev matchhjälte för sitt Lorient i franska Ligue 2 när han avgjorde på tilläggstid.

Lorient vann med 2-1 efter att den turkiske anfallaren Umut Bozok avgjort i den 93:e minuten. Segern innebär att Lorient befäster första platsen i den franska andraligan. Målet var Umuts första på hela tre månader och hans första mål för säsongen i ligan.

Umut har haft en tung period de senaste åren med skador och uteblivna prestationer. Säsongen 2016/17 gjorde han 18 mål på 31 ligamatcher för Athletico Marseille och följde upp säsongen som följde med att göra 24 mål på 36 matcher för Nimes Olympique i franska andra ligan. Säsongen 2018/19 blev det bara två mål och fyra assists på 25 matcher i franska Ligue 1 med Nimes som hade vunnit Ligue 2 säsongen innan.

Umut Bozok har även gjort 3 mål på 5 landskamper för Turkiets U21-landslag.