Cenk Tosun långtidsskadad – kan missa EM 2020

Den turkiske landslagsspelaren Cenk Tosun skadade sig igår under en träning med Crystal Palace.

Cenk som är utlånad från Everton till Crystal Palace sedan januari-månad fick en bra start i London-klubben och var tänkt som en startspelare för klubben som redan ville ha honom förra sommaren. Efter att ha gjort mål mot Manchester City i sin första match från start så spelade han från start även mot Southampton innan en skada höll honom borta från två matcher. Efter det har det blivit två kortare inhopp och nu är det bekräftat att anfallaren har dragit på sig en allvarlig knäskada på träning.

Den 28-årige anfallaren uppges vara borta upp till 6 månader vilket betyder att anfallaren inte kommer kunna spela mer för den här säsongen och EM 2020.

Sedan tidigare är även Yusuf Yazici och Merih Demiral långtidsskadade som tillsammans med Cenk Tosun är givna i det turkiska landslaget. Dorukhan Toköz förväntas återvända i mitten av mars efter att ha varit skadad sedan säsongen började. Även stortalangen Abdükadir Ömür missade stora delar av höstens säsong precis som Cengiz Ünder – båda är nu tillbaka i spel för Trabzonspor respektive AS Roma. Senaste veckan skadade sig Ozan Kabak och det är ännu oklart hur allvarlig hans skada är.